Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2224
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2224
Składniki
Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.
Wystudzić je na talerzu.
Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.
Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.
Posolić i popieprzyć.
Dodać przyprawę Kucharek.
Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.
Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !