Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1294
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1294
Składniki
Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.
Wystudzić je na talerzu.
Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.
Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.
Posolić i popieprzyć.
Dodać przyprawę Kucharek.
Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.
Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !