Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone ziemniaczane placuszki

Smażone ziemniaczane placuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 706

Dodano:

Odsłon: 4482

Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.

  2. Wystudzić je na talerzu.

  3. Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.

  4. Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.

  5. Posolić i popieprzyć.

  6. Dodać przyprawę Kucharek.

  7. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.

  8. Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.

  9. Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.

  10. Kłaść na rozgrzany olej.

  11. Smażyć z obu stron na rumiano.

  12. Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń