Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116817
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8006
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1621
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116817
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8006
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1621
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Składniki
Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.
Wystudzić je na talerzu.
Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.
Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.
Posolić i popieprzyć.
Dodać przyprawę Kucharek.
Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.
Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !