Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10551
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424442
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10551
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424442
Składniki
Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.
Wystudzić je na talerzu.
Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.
Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.
Posolić i popieprzyć.
Dodać przyprawę Kucharek.
Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.
Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !