Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 5855

Nie jest to ani lekka ani zdrowa przekąską;). Jest natomiast przepyszna, smażony ser rozpuszcza się w środku i możemy maczać w nim grzanki .

Składniki

  • 1 ser camembert - krążek
  • garść rukoli
  • 1/4 bagietki
  • masło
  • sól
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki żurawiny do mięs i serów
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser camembert panierujemy w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  2. Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu aż zaczną się rumienić.

  3. Na talerzu układamy grzanki, rukolę i ser. Na ser wykładamy żurawinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń