Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazowiecki bułki w kształcie pierogów, nadziewane kaszą i kapustą kiszoną. Prosta i bardzo smaczna przekąska.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy i siekamy. Dodajemy ugotowaną kaszę , startą cebulę 2-3 łyżki oleju lnianego, przyprawiamy. Ciasto: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Do przesianej mąki dodać roztrzepane jajko , rozczyn i sól. Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką niech podrośnie. Potem wałkujemy placki na grubość 1/2 cm, i wykrawamy 12 cm kółka. Nadziewamy je dość sporą porcją farszu, zlepiamy pierogi, smarujemy olejem lnianym i posypujemy koprem suszonym. Wykładamy na wysmarowaną blaszkę. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20-30 min. Z podanych proporcji wychodzi ok. 31 szt.