Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie skłonności do podjadania? Często sięgacie po słone i słodkie przekąski? A może zdarza Wam się zagryzać słone przekąski czym słodkim lub na odwrót? Jeśli tak, mamy dla was świetny przepis na solone paluszki w czekoladzie. Można je oczywiście kupić gotowe w sklepie. Gwarantujemy jednak, że te przygotowane samodzielnie są o niebo smaczniejsze. Jak zrobić solone paluszki w czekoladzie? Solone paluszki w czekoladzie to banalna słodko-słona przekąska, którą możecie zrobić z zaledwie dwóch składników: solonych paluszków i roztopionej czekolady. Paluszki możecie zatopić w mlecznej, białej lub deserowej czekoladzie. Smak przekąski możecie wzbogacić o siekane orzechy lub chrupki kukurydziane. Bawiąc się składnikami za każdym razem otrzymacie inny smak tej prostej przekąski. Przygotuj solone paluszki w czekoladzie na zbliżającą się imprezę ze znajomymi. Gwarantujemy, że zniknie ze stołu jako pierwsza.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Czekoladę połam w kostkę, przełóż do miseczki i roztop w kąpieli wodnej.
Solone paluszki zanurz do 4/5 wysokości w czekoladzie. Paluszki obtoczone w czekoladzie przełóż na kratkę lub papier do pieczenia. Odstaw na około 20 minut do zastygnięcia. Uwaga: jeśli chcecie przyspieszyć czas przygotowania, możecie paluszki schodzić przez 5 minut w lodówce.
Solone paluszki w czekoladzie przełóż do szklanki stroną bez czekolady do góry. Smacznego!