Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy do nachos powstaje na bazie aromatycznego cheddara. Jest gęsty i najlepiej smakuje na ciepło. Może też przydać się jako sos do innych przekąsek.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18361
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18361
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Przygotuj średniej wielkości rondelek albo garnek. Dodaj masło, a kiedy się rozpuści, wsyp mąkę. Energicznie mieszaj aż powstanie zasmażka. Zmniejsz moc palnika do minimum. Wlej mleko i cały czas mieszaj trzepaczką. Składniki powinny zacząć się gotować i gęstnieć.
Dodaj ser cheddar i mieszaj, aby rozpuścił się w przygotowanym sosie. Dodaj sól, paprykę słodką w proszku oraz ostrą (według uznania, można ją też pominąć). Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze mleko.