Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy do nachos powstaje na bazie aromatycznego cheddara. Jest gęsty i najlepiej smakuje na ciepło. Może też przydać się jako sos do innych przekąsek.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 795
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 329
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 95
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 53
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 795
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 329
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 95
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 53
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Przygotuj średniej wielkości rondelek albo garnek. Dodaj masło, a kiedy się rozpuści, wsyp mąkę. Energicznie mieszaj aż powstanie zasmażka. Zmniejsz moc palnika do minimum. Wlej mleko i cały czas mieszaj trzepaczką. Składniki powinny zacząć się gotować i gęstnieć.
Dodaj ser cheddar i mieszaj, aby rozpuścił się w przygotowanym sosie. Dodaj sól, paprykę słodką w proszku oraz ostrą (według uznania, można ją też pominąć). Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze mleko.