Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy do nachos powstaje na bazie aromatycznego cheddara. Jest gęsty i najlepiej smakuje na ciepło. Może też przydać się jako sos do innych przekąsek.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 348
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1921
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 348
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1921
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Przygotuj średniej wielkości rondelek albo garnek. Dodaj masło, a kiedy się rozpuści, wsyp mąkę. Energicznie mieszaj aż powstanie zasmażka. Zmniejsz moc palnika do minimum. Wlej mleko i cały czas mieszaj trzepaczką. Składniki powinny zacząć się gotować i gęstnieć.
Dodaj ser cheddar i mieszaj, aby rozpuścił się w przygotowanym sosie. Dodaj sól, paprykę słodką w proszku oraz ostrą (według uznania, można ją też pominąć). Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze mleko.