Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy do nachos powstaje na bazie aromatycznego cheddara. Jest gęsty i najlepiej smakuje na ciepło. Może też przydać się jako sos do innych przekąsek.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Przygotuj średniej wielkości rondelek albo garnek. Dodaj masło, a kiedy się rozpuści, wsyp mąkę. Energicznie mieszaj aż powstanie zasmażka. Zmniejsz moc palnika do minimum. Wlej mleko i cały czas mieszaj trzepaczką. Składniki powinny zacząć się gotować i gęstnieć.
Dodaj ser cheddar i mieszaj, aby rozpuścił się w przygotowanym sosie. Dodaj sól, paprykę słodką w proszku oraz ostrą (według uznania, można ją też pominąć). Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze mleko.