Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy do nachos powstaje na bazie aromatycznego cheddara. Jest gęsty i najlepiej smakuje na ciepło. Może też przydać się jako sos do innych przekąsek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Przygotuj średniej wielkości rondelek albo garnek. Dodaj masło, a kiedy się rozpuści, wsyp mąkę. Energicznie mieszaj aż powstanie zasmażka. Zmniejsz moc palnika do minimum. Wlej mleko i cały czas mieszaj trzepaczką. Składniki powinny zacząć się gotować i gęstnieć.
Dodaj ser cheddar i mieszaj, aby rozpuścił się w przygotowanym sosie. Dodaj sól, paprykę słodką w proszku oraz ostrą (według uznania, można ją też pominąć). Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze mleko.