Do góry

Przekąski Przepis na:

Sos śmietanowo-pieczarkowy

Sos śmietanowo-pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 8600

Sos jest taki delikatny i przepyszny !!! Idealny do makaronu !!!

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • koperek
  • 200 g śmietany 18 %
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Dusić do miękkości. W międzyczasie koperek umyć i poszatkować na drobno. Gdy pieczarki już będą miękkie dodać całą śmietanę, koperek i wszystko dokładnie wymieszać .Doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 października 2014 Sos i sałatka , dwa w jednym dobre do drugiego
dania , i nie tylko .

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń