Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie wybornie, polecam ten przepis.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Składniki
Wykonanie masła cytrynowego:
Masło rozpuścić na wolnym ogniu, wlać sok z cytryny i powoli odparować, po czym zdjąć z ognia.
Wykonanie:
Fasolkę ugotować aldente. Suma bardzo dokładnie sprawić, pokroić w dzwonki, włożyć do mleka i odstawić przynajmniej na godzinę. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i ponownie odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć dzwonki suma, obłożyć cienkimi plasterkami cytryny i obłożyć kawałkami masła(wtedy mięso nie będzie suche). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-35 minut. Podawać na przygotowanej fasolce szparagowej, polać przygotowanym masłem cytrynowym, możemy podać też z plasterkami ogórka posypanego bardzo delikatnie pieprzem cayenne. SMACZNEGO