Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie wybornie, polecam ten przepis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Wykonanie masła cytrynowego:
Masło rozpuścić na wolnym ogniu, wlać sok z cytryny i powoli odparować, po czym zdjąć z ognia.
Wykonanie:
Fasolkę ugotować aldente. Suma bardzo dokładnie sprawić, pokroić w dzwonki, włożyć do mleka i odstawić przynajmniej na godzinę. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i ponownie odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć dzwonki suma, obłożyć cienkimi plasterkami cytryny i obłożyć kawałkami masła(wtedy mięso nie będzie suche). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-35 minut. Podawać na przygotowanej fasolce szparagowej, polać przygotowanym masłem cytrynowym, możemy podać też z plasterkami ogórka posypanego bardzo delikatnie pieprzem cayenne. SMACZNEGO