Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie wybornie, polecam ten przepis.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Wykonanie masła cytrynowego:
Masło rozpuścić na wolnym ogniu, wlać sok z cytryny i powoli odparować, po czym zdjąć z ognia.
Wykonanie:
Fasolkę ugotować aldente. Suma bardzo dokładnie sprawić, pokroić w dzwonki, włożyć do mleka i odstawić przynajmniej na godzinę. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i ponownie odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć dzwonki suma, obłożyć cienkimi plasterkami cytryny i obłożyć kawałkami masła(wtedy mięso nie będzie suche). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-35 minut. Podawać na przygotowanej fasolce szparagowej, polać przygotowanym masłem cytrynowym, możemy podać też z plasterkami ogórka posypanego bardzo delikatnie pieprzem cayenne. SMACZNEGO