Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17008
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2452
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1782
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17008
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2452
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1782
Składniki
Obrałam ogórka i go wydrążyłam W między czasie ugotowałam ryż, wychodzi idealny: Ryż na każde 25 dag ryżu, 350ml wody. W skrócie- ale sprawdzone: ryż opłukałam cztery razy, aż woda będzie klarowna, odcedziłam i poczekałam pół godziny. Ryż z wodą zagotowałam na średnim ogniu i jak się zagotuję podkręciłam gaz na minutę i potem znowu średni ogień przez 6 minut, potem jeszcze 10 minut na minimalnym gazie. Po wyłączeniu zostawiłam ryż na kolejne 10 minut. Nie można podnosić pokrywki. Zaprawa do ryżu już jest łatwa, wymieszałam składniki i przelałam do ryżu. Na 25 ryżu to będzie 50ml octu ryżowego, łyżka cukru i łyżeczka soli.
Ryż włożyłam w plastry ogórka i dopchnęłam palcem rybę. U siebie zrobiłam z wędzonym łososiem.
Smacznego :)