Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla "chemicznych" chipsów. Samo zdrowie, a że pyszne , zapewniam.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17695
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17695
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6051
Składniki
Najlepsze są jabłka bardzo słodkie i o konsystencji bardziej zbitej. Zbyt soczyste powodują, że po ususzeniu niewiele z tych jabłek zostanie. Jabłka dokładnie umyłem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem na plasterki ok. 3mm. Ułożyłem w suszarce do owoców jeden obok drugiego. Tak, żeby nie nachodziły na siebie. Suszyłem w sumie około 4 godzin, wyjąłem po sprawdzeniu stanu ich wysuszenia. Im jabłka są bardziej soczyste tym dłużej suszymy. Przechowujemy je w papierowej torbie lub jak ja w słoiku z pokrywką szklaną.