Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla "chemicznych" chipsów. Samo zdrowie, a że pyszne , zapewniam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 85
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2426
Polecam.
Odsłon: 117
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 85
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2426
Polecam.
Odsłon: 117
Składniki
Najlepsze są jabłka bardzo słodkie i o konsystencji bardziej zbitej. Zbyt soczyste powodują, że po ususzeniu niewiele z tych jabłek zostanie. Jabłka dokładnie umyłem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem na plasterki ok. 3mm. Ułożyłem w suszarce do owoców jeden obok drugiego. Tak, żeby nie nachodziły na siebie. Suszyłem w sumie około 4 godzin, wyjąłem po sprawdzeniu stanu ich wysuszenia. Im jabłka są bardziej soczyste tym dłużej suszymy. Przechowujemy je w papierowej torbie lub jak ja w słoiku z pokrywką szklaną.