Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na serduszkach z jajami przepiórczymi
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Do półtora litra zimnej wody dodałam obrane warzywa i przyprawy-oprócz natki i soli i dobrze opłukane serduszka. Serduszek na tym etapie nie trzeba obrabiać, same są chude, a tłuszczyk się wygotuje. Gotowałam całość godzinę.
Nie wiem czemu w pierwsze okno nie mogłam wstawić zdjęcia, w podglądzie go nie widać Z rosołu zdjęłam nadmiar ok. a po doprawieniu solą i posypaniu natką zjadłam część rosołu z serduszkami.
jaja przepiórcze ugotowałam na twardo- 3 minuty od momentu zagotowania. Jego połówki ułożyłam w filiżankach. jaja posypałam drobno pokrojoną marchewką z rosołu. Dodałam serduszka- prewencyjnie skróciłam "rurki". Odlałam pół litra rosołu i rozpuściłam w nim żelatynę. A teraz trzeba poczekać przez noc, aż galantyna ładnie się zetnie. Można przygotować dwa dni przed Świętami.
Smacznego :)