Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na serduszkach z jajami przepiórczymi
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Składniki
Do półtora litra zimnej wody dodałam obrane warzywa i przyprawy-oprócz natki i soli i dobrze opłukane serduszka. Serduszek na tym etapie nie trzeba obrabiać, same są chude, a tłuszczyk się wygotuje. Gotowałam całość godzinę.
Nie wiem czemu w pierwsze okno nie mogłam wstawić zdjęcia, w podglądzie go nie widać Z rosołu zdjęłam nadmiar ok. a po doprawieniu solą i posypaniu natką zjadłam część rosołu z serduszkami.
jaja przepiórcze ugotowałam na twardo- 3 minuty od momentu zagotowania. Jego połówki ułożyłam w filiżankach. jaja posypałam drobno pokrojoną marchewką z rosołu. Dodałam serduszka- prewencyjnie skróciłam "rurki". Odlałam pół litra rosołu i rozpuściłam w nim żelatynę. A teraz trzeba poczekać przez noc, aż galantyna ładnie się zetnie. Można przygotować dwa dni przed Świętami.
Smacznego :)