Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczna galantyna

Świąteczna galantyna

Autor:

Przepisów i artykułów: 513 Ocena: 10152

Dodano:

Odsłon: 5229

Na serduszkach z jajami przepiórczymi

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do półtora litra zimnej wody dodałam obrane warzywa i przyprawy-oprócz natki i soli i dobrze opłukane serduszka. Serduszek na tym etapie nie trzeba obrabiać, same są chude, a tłuszczyk się wygotuje.
    Gotowałam całość godzinę.

  2. Nie wiem czemu w pierwsze okno nie mogłam wstawić zdjęcia, w podglądzie go nie widać

    Z rosołu zdjęłam nadmiar ok. a po doprawieniu solą i posypaniu natką zjadłam część rosołu z serduszkami.

  3. jaja przepiórcze ugotowałam na twardo- 3 minuty od momentu zagotowania. Jego połówki ułożyłam w filiżankach. jaja posypałam drobno pokrojoną marchewką z rosołu.

    Dodałam serduszka- prewencyjnie skróciłam "rurki".
    Odlałam pół litra rosołu i rozpuściłam w nim żelatynę.

    A teraz trzeba poczekać przez noc, aż galantyna ładnie się zetnie.
    Można przygotować dwa dni przed Świętami.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń