Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczna sałatka z tuńczykiem

Świąteczna sałatka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16057

Dodano:

Odsłon: 558

Super sałatka na przegryzkę.

Składniki

  • Tuńczyk 2 puszki
  • Kukurydza konserwowa 100 gram
  • Sałata lodowa 1 szt.
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Ogórek konserwowy ½ szt.
  • Szynka 10 dag
  • Pomidorki koktajlowe 10 dag
  • Jajka na twardo 4 szt.
  • Składniki na dressing:
  • Ocet balsamiczny 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sok pomarańczowy 3 łyżki
  • Jogurt naturalny 3 łyżki
  • Śmietana do sałatek 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie dressingu:
    Wszystkie składniki na dressing dokładnie utrzeć i odstawić do lodówki na pół godziny.
    Wykonanie sałatki:
    Sałatę porwać, ułożyć w szklanych miseczkach, położyć równomiernie połówki pomidorków i tuńczyka. Następnie ułożyć odsączoną kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę, paprykę i ogórka. Na samą górę ułożyć ósemki jajek. Polać przygotowanym dressingiem i wstawić do lodówki na godzinę i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń