Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHOINKA ZROBIONA WŁASNORĘCZNIE MOŻE OZDOBIĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ!!!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Składniki
Z mąki, żółtek, octu i śmietany zagnieść gęste ciasto, cienko rozwałkować, wycinać kółka od największego do najmniejszego, potem z kółek wycinać gwiazdki, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, układać upieczone gwiazdki na ręczniku papierowym, jak wystygną nabijać na wykałaczkę od największej do najmniejszej gwiazdki, na koniec choinki nałożyć gwiazdkę, czekoladę rozpuścić z łyżeczką śmietany, nakładać na końce gwiazdek odrobinę czekolady i perełkę, tak ozdobić całą choinkę, na koniec posypać cukrem pudrem.