Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 599

Szaszłyki z grilla to propozycja smaczna i kusząca swym kolorowym wyglądem...polecam ;)

Składniki

  • Marynata :
  • kurkuma mielona 1 łyżeczka
  • bazylia otarta Prymat 1 łyżeczka
  • kmin rzymski 1/2 łyżeczki
  • papryczka chili 1/2 łyżeczki
  • sól morska 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Składniki na szaszłyki :
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula 2 szt
  • pieczarki 8-10 szt
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą połączyć. Mięso umyć, pokroić w paski/kostkę i obtoczyć w marynacie. pozostawić na ok. 2 godz. w lodówce. Następnie na patyki nabijać naprzemiennie mięso, plasterek cebuli, pieczarki i papryki. Posmarować pozostałą marynatą.

  2. Grillować do momentu, aż mięso będzie upieczone, czyli po ok. 10-15 min. z każdej strony. Upieczone podawać na ciepło z ulubiona sałatką ;)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego Sezonem mi tu pachnie :) Grill w domu jest dobry, ale nie ma to, jak ciepły weekend i szaleństwa na grillu przy jakimś browarku ;)
Fajny przepis z moim ulubionym kurczakiem, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń