Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki inne niż wszystkie.

Szaszłyki inne niż wszystkie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 835 Ocena: 8903

Dodano:

Odsłon: 2141

Szybka przekąska imprezowa, mięso mielone z warzywami utulone w boczku.

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 30 dag plastrów boczku wędzonego
  • ¾ opakowania zupy cebulowej w proszku.
  • ¾ papryki czerwonej
  • ¾ pęczka szczypiorku.
  • Jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Majeranek
  • Kilka patyczków do szaszłyków
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szaszłyki inne niż wszystkie.

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski.

  2. 2. Wbijamy jajko.

  3. 3. Wsypujemy zupę cebulową, doprawiamy solą.

  4. 4. Dodajemy bułkę tarta.

  5. 5. Dodajemy majeranek.

  6. 6. Paprykę drobno kroimy, dodajemy do mięsa.

  7. 7. Szczypiorek siekamy, przekładamy do miski.

  8. 8. Wszystko dokładnie wyrabiamy.

  9. 9. Patyk od szaszłyków owijamy mięsem.

  10. 10. Otulamy boczkiem.

  11. 11. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.

  12. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2018 Nie ma to, jak smak lata przenieść na zimę :) Pysznie wyglądają i już czuję, jak takie zapiekane smakują :D

Czasem coś tam zimą pitrasimy na grillu elektr. ale to nie to samo, co w sezonie na powietrzu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń