Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe do zrobienia. Niskokaloryczne.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Składniki
Pierś umyć, podzielić na kawałki, posolić, popieprzyć. W 3 miseczkach przygotować marynaty: 1) mleko kokosowe, masala, 2) starty lub w cienkich plastrach świeży imbir, sok z ananasów, 3) rozdrobniony owoc mango, sos słodko-kwaśny lub chilli. Podzielić mięso i powkładać do różnych miseczek z marynatami.
Po minimum pół godziny, nabijać mieso na patyczki, najlepiej przetykając kawałkami ananasa, mango i imbirem. Będzie bardziej soczyste. (Ja akurat tym razem nie miałam miąższu ananasa, ani mango, wiec użyłam tylko soku z tych owoców.)
Podawać z ryżem. Smacznego!
Ps. Jeśli chcecie dodatkowo zrobić sos do ryżu, podsmażcie mango i ananasa z odrobiną gotowego sosu słodko-kwaśnego i imbirem.