Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe do zrobienia. Niskokaloryczne.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27354
Polecam, pychota.
Odsłon: 257
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 105
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27354
Polecam, pychota.
Odsłon: 257
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 105
Składniki
Pierś umyć, podzielić na kawałki, posolić, popieprzyć. W 3 miseczkach przygotować marynaty: 1) mleko kokosowe, masala, 2) starty lub w cienkich plastrach świeży imbir, sok z ananasów, 3) rozdrobniony owoc mango, sos słodko-kwaśny lub chilli. Podzielić mięso i powkładać do różnych miseczek z marynatami.
Po minimum pół godziny, nabijać mieso na patyczki, najlepiej przetykając kawałkami ananasa, mango i imbirem. Będzie bardziej soczyste. (Ja akurat tym razem nie miałam miąższu ananasa, ani mango, wiec użyłam tylko soku z tych owoców.)
Podawać z ryżem. Smacznego!
Ps. Jeśli chcecie dodatkowo zrobić sos do ryżu, podsmażcie mango i ananasa z odrobiną gotowego sosu słodko-kwaśnego i imbirem.