Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe do zrobienia. Niskokaloryczne.
Najlepszy pomysł na danie z fileta kurczaka, soczyste szaszłyki, przykładane...
Odsłon: 7689
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zaprasza...
Odsłon: 2314
Wszystko możemy przygotować na grillu, jedynie co to ogranicza nas wyobraźnia...
Odsłon: 124
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 673
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 64
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 673
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 64
Składniki
Pierś umyć, podzielić na kawałki, posolić, popieprzyć. W 3 miseczkach przygotować marynaty: 1) mleko kokosowe, masala, 2) starty lub w cienkich plastrach świeży imbir, sok z ananasów, 3) rozdrobniony owoc mango, sos słodko-kwaśny lub chilli. Podzielić mięso i powkładać do różnych miseczek z marynatami.
Po minimum pół godziny, nabijać mieso na patyczki, najlepiej przetykając kawałkami ananasa, mango i imbirem. Będzie bardziej soczyste. (Ja akurat tym razem nie miałam miąższu ananasa, ani mango, wiec użyłam tylko soku z tych owoców.)
Podawać z ryżem. Smacznego!
Ps. Jeśli chcecie dodatkowo zrobić sos do ryżu, podsmażcie mango i ananasa z odrobiną gotowego sosu słodko-kwaśnego i imbirem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 113
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 497