Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite szaszłyki.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Składniki
Przygotowanie: Wątróbkę dokładnie opłukać, następnie osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plasterki a słoninę pokroić w kostkę. Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian: wątróbkę-słoninę- suszone śliwki- pieczarki i cebulę. Oprószyć mąką, pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju (obracając w międzyczasie). Gdy będą gotowe posypać solą do smaku i podawać z pieczywem lub ziemniakami.