Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I z cebulą. Wątróbka rozpływa się w ustach, jest lekka i trudno ją zepsuć.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165814
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165814
Składniki
Wątróbki opłukałam, osuszyłam porozdzielałam na dwie części i wycięłam ewentualne białe części. Cebulę pokroiłam wzdłuż aby plastry tworzyły rodzaj miseczek- będą podtrzymywać wątróbkę na miejscu. Użyłam pałeczek bambusowych bo z patyczków szaszłykowych mogłaby się ześliznąć.
Szaszłyki obsypałam sola i pieprzem i skropiłam dosłownie dwiema łyżkami oleju. Zawinęłam w pakieciki z papieru do pieczenia. Grillowałam 20- 25 minut zamknięte na średnim żarze. Potem sprawdziłam czy nie są krwiste, wyjęłam je z papieru i jeszcze podpiekłam już bezpośrednio na grillu. Szaszłyki są nietłuste i trudno je przeciągnąć jak w przypadku smażenia.
Smacznego :)