Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 374
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4940
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26457
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 374
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4940
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26457
Składniki
Szparagi obrałam i ugotowałam 8 minut w lekko osolonej wodzie, niektórzy dodają też cukier ale nie uważam tego za konieczne. W miseczce rozmieszałam pesto w oliwie, dodałam przeciśnięty czosnek, posiekane chili i listki bazylii. Zanurzyłam w oliwie szparagi. Przejdą subtelnie smakiem. * szparagi w słoiku, w pełni zakryte w oliwie można przechowywać dosyć długo w lodówce. * można wykorzystać później oliwę. Smacznego :)