Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Sos: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki sosu wymieszać.
Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, oczywiście tak, aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. W tym czasie na patelni roztopić masło. Pomidory pokroić na ósemki, posolić, przyprawić pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ugotowane szparagi odcedzić, obsmażyć na maśle, obficie posypując je czosnkiem granulowanym.
Szparagi podawać polane sosem jajecznym i pomidorami.
SMACZNEGO.
Uwaga: Do sosu zamiast zalewy z suszonych pomidorów można dodać odrobinę oliwy z oliwek i suszoną bazylię.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 12 maja 2014Zgłoś do usunięcia
duży kciuk za przepis, bardzo mi się podoba! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 11 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam szparagi w każdej postaci. Dla mnie bomba! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz