Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7019
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7019
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Składniki
Sos: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, oczywiście tak, aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. W tym czasie na patelni roztopić masło. Pomidory pokroić na ósemki, posolić, przyprawić pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ugotowane szparagi odcedzić, obsmażyć na maśle, obficie posypując je czosnkiem granulowanym.
Szparagi podawać polane sosem jajecznym i pomidorami.
SMACZNEGO. Uwaga: Do sosu zamiast zalewy z suszonych pomidorów można dodać odrobinę oliwy z oliwek i suszoną bazylię.