Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trzeba wykorzystać
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2025
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2025
Składniki
Pęczek młodych i cienkich szparagów umyj delikatnie pod zimną, bieżącą wodą. Złap za koniec każdego szparaga oderwij zdrewniałe końcówki. Możesz to zrobić dłońmi - szparag sam pęknie w miejscu, gdzie zacznie się część zdatna do jedzenia. W ten sposób przygotuj sobie wszystkie szparagi. Osusz je na ręczniku papierowym.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło.Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.Szparagi smaż do 15 minut.Podawaj z jajkami sadzonymi i pomidorkami,Posyp koperkiem.