Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi smażone z jajkiem sadzonym

Szparagi smażone z jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 316

Dodano:

Odsłon: 375

Sezon na szparagi trzeba wykorzystać

Składniki

  • pęczek młodych zielonych szparagów - 500 g
  • 8 jajek
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • garść koperku
  • pomidorki koktajlowe
  • sól,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi smażone z jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  1. Pęczek młodych i cienkich szparagów umyj delikatnie pod zimną, bieżącą wodą. Złap za koniec każdego szparaga oderwij zdrewniałe końcówki. Możesz to zrobić dłońmi - szparag sam pęknie w miejscu, gdzie zacznie się część zdatna do jedzenia. W ten sposób przygotuj sobie wszystkie szparagi. Osusz je na ręczniku papierowym.

  2. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło.Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.Szparagi smaż do 15 minut.Podawaj z jajkami sadzonymi i pomidorkami,Posyp koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń