Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie rozpoczął się sezon na szparagi. Majówka to doskonały moment, aby przygotować je na grillu. Będą świetnym dodatkiem do mięs lub samodzielnym daniem, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim jaroszom.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258367
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258367
Składniki
Szparagi umyj, osusz i odłam ich końcówki. Przełóż je de naczynia, dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem i, dokładnie je obtocz.
Grilluj szparagi przez ok. 10 minut, przewracając je co jakiś czas. Pamiętaj, że grill powinien być dobrze rozgrzany.
Zdejmij szparagi z rusztu, dodaj sos balsamiczny, odrobinę soku z cytryny, rozkruszoną fetę oraz dodaj podprażone orzeszki piniowe.