Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie rozpoczął się sezon na szparagi. Majówka to doskonały moment, aby przygotować je na grillu. Będą świetnym dodatkiem do mięs lub samodzielnym daniem, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim jaroszom.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4911
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34395
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4911
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34395
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Szparagi umyj, osusz i odłam ich końcówki. Przełóż je de naczynia, dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem i, dokładnie je obtocz.
Grilluj szparagi przez ok. 10 minut, przewracając je co jakiś czas. Pamiętaj, że grill powinien być dobrze rozgrzany.
Zdejmij szparagi z rusztu, dodaj sos balsamiczny, odrobinę soku z cytryny, rozkruszoną fetę oraz dodaj podprażone orzeszki piniowe.