Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi z grilla z szynką szwarcwaldzką.

Szparagi z grilla z szynką szwarcwaldzką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4522

Dodano:

Odsłon: 1302

Jeszcze jeden pyszny warzywny "przerywniczek" do grilla. Szparagi już się kończą, ale jeszcze czasami można kupić. Polecam!

Składniki

  • szparagi - najlepiej zielone - pęczek
  • szynka suszona (szwarcwaldzka, parmeńska - obojętnie, nawet chudy baleron) - kilka plastrów
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi z grilla z szynką szwarcwaldzką.

Przygotowanie

  1. Z zielonych szparagów odłam tylko zdrewniałe końcówki, białe obierz.
    Krótko (2 minuty) obgotuj w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru.
    Nabijaj na szpadki przekładając szynką.

  2. Piecz na grillu z obu stron po ok. 2 minuty.
    Możesz podawać jako przekąskę przed głównym daniem lub jako dodatek do niego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 18 lipca 2013 oj szparagi ,super sprawa jednak teraz już tak nie smakują ,czy z grilla czy z wody to już nie ten smak co w zeszłym miesiącu,niestety mają swój czas i są u nas mało popularne z racji na wysoką cene ,ja osobiście uwielbiam pod każdą postacią.Dzięki za przepis.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń