Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi mają to do siebie, że użyte w przekąskach wyglądają bardzo elegancko:). Tak jest i w tym przypadku - to proste, ale i efektowne połączenie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Gorgonzolę kroimy na 8 podłużnych pasków. Ze szparagów usuwamy twarde końcówki. Z pomocą pędzelka smarujemy je olejem i delikatnie posypujemy solą.
W szynkę parmeńską owijamy po 3 szt. szparagów i 1 pasek sera gorgonzola. Układamy je na kwadratach z ciasta francuskiego, zwijamy nakładając na siebie przeciwległe rogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut.