Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne szparagi, intensywna szynka i chrupiące ciasto - czyli szybka i pyszna przekąska, która zachwyci każdego!
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2564
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2530
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1412
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2564
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2530
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1412
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Szparagi układamy w grupach po 3szt. Każdą trójkę obwijamy cieniutkim plasterkiem szynki. Ciasto francuskie dzielimy na tyle części, ile mamy grup szparagów. Szparagi obwijamy ciasno paskami ciasta. Wszystkie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy babką płesznik. Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut, aż do zarumienienia.
Takie przekąski smakują świetnie na ciepło i na zimno.