Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne szparagi, intensywna szynka i chrupiące ciasto - czyli szybka i pyszna przekąska, która zachwyci każdego!
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Szparagi układamy w grupach po 3szt. Każdą trójkę obwijamy cieniutkim plasterkiem szynki. Ciasto francuskie dzielimy na tyle części, ile mamy grup szparagów. Szparagi obwijamy ciasno paskami ciasta. Wszystkie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy babką płesznik. Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut, aż do zarumienienia.
Takie przekąski smakują świetnie na ciepło i na zimno.