Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne szparagi, intensywna szynka i chrupiące ciasto - czyli szybka i pyszna przekąska, która zachwyci każdego!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Szparagi układamy w grupach po 3szt. Każdą trójkę obwijamy cieniutkim plasterkiem szynki. Ciasto francuskie dzielimy na tyle części, ile mamy grup szparagów. Szparagi obwijamy ciasno paskami ciasta. Wszystkie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy babką płesznik. Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut, aż do zarumienienia.
Takie przekąski smakują świetnie na ciepło i na zimno.