Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trwa dość krótko, dlatego warto go wykorzystać i spróbować naszego przepisu. Wędzony łosoś w towarzystwie szparagów jest wprost wyśmienity! Proponowany przepis jest prosty do wykonania i nie wymaga wiele czasu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Składniki
• Pęczek koperku myjemy, odcinamy suche końcówki i siekamy • Na patelnię dodajemy łyżkę masła a następnie przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku • 100 mililitrów śmietanki 30% łączymy z łyżką mąki i dokładnie mieszamy • Następnie na patelnię dodajemy: koperek, 200 mililitrów mleka, wymieszaną śmietankę razem z mąką oraz pół łyżeczki cukru • Tak przygotowany sos gotujemy do momentu zgęstnienia i na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem • Szparagi dokładnie myjemy a następnie odcinamy suche końce (około 1/4 długości) • Przygotowane szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli oraz łyżeczki cukru przez około 8 minut • Ugotowane szparagi wykładamy na talerz, na wierzch układamy kawałki wędzonego łososia, polewamy sosem i posypujemy migdałami