Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trwa dość krótko, dlatego warto go wykorzystać i spróbować naszego przepisu. Wędzony łosoś w towarzystwie szparagów jest wprost wyśmienity! Proponowany przepis jest prosty do wykonania i nie wymaga wiele czasu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
• Pęczek koperku myjemy, odcinamy suche końcówki i siekamy • Na patelnię dodajemy łyżkę masła a następnie przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku • 100 mililitrów śmietanki 30% łączymy z łyżką mąki i dokładnie mieszamy • Następnie na patelnię dodajemy: koperek, 200 mililitrów mleka, wymieszaną śmietankę razem z mąką oraz pół łyżeczki cukru • Tak przygotowany sos gotujemy do momentu zgęstnienia i na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem • Szparagi dokładnie myjemy a następnie odcinamy suche końce (około 1/4 długości) • Przygotowane szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli oraz łyżeczki cukru przez około 8 minut • Ugotowane szparagi wykładamy na talerz, na wierzch układamy kawałki wędzonego łososia, polewamy sosem i posypujemy migdałami