Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja, która może stanowić zarówno zdrową przekąskę, sałatkę, jak i smaczny dodatek do II dania ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2418
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3385
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1451
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2418
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3385
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1451
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Liście szpinaku myjemy, suszymy, odcinamy końcówki i układamy na półmisku. Dodajemy plastry banana, które należy skropić sokiem z cytryny. Na patelni z brązowego cukru robimy karmel i dodajemy plastry gruszki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej, rozgrzanej patelni. Na półmisek przekładamy karmelizowaną gruszkę i połówki winogrona. Całość polewamy sokiem z gruszek i posypujemy słonecznikiem. Smacznego!