Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja, która może stanowić zarówno zdrową przekąskę, sałatkę, jak i smaczny dodatek do II dania ;)
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1357
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1357
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Liście szpinaku myjemy, suszymy, odcinamy końcówki i układamy na półmisku. Dodajemy plastry banana, które należy skropić sokiem z cytryny. Na patelni z brązowego cukru robimy karmel i dodajemy plastry gruszki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej, rozgrzanej patelni. Na półmisek przekładamy karmelizowaną gruszkę i połówki winogrona. Całość polewamy sokiem z gruszek i posypujemy słonecznikiem. Smacznego!