Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja, która może stanowić zarówno zdrową przekąskę, sałatkę, jak i smaczny dodatek do II dania ;)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Składniki
Liście szpinaku myjemy, suszymy, odcinamy końcówki i układamy na półmisku. Dodajemy plastry banana, które należy skropić sokiem z cytryny. Na patelni z brązowego cukru robimy karmel i dodajemy plastry gruszki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej, rozgrzanej patelni. Na półmisek przekładamy karmelizowaną gruszkę i połówki winogrona. Całość polewamy sokiem z gruszek i posypujemy słonecznikiem. Smacznego!