Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nakładać na nie przygotowany farsz, potem lepić narożniki i gotowe.
Farsz: podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę. Na odrobinie masła odparować mrożony szpinak, posolić i odstawić do ostygnięcia.Do ostygniętego szpinaku dodać ricottę, starty parmezan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz oraz podsmażoną wcześniej cebulkę, na koniec wyciskamy czosnek. Wszystko dobrze wymieszać.
Ciasteczka pieczemy ok.15 minut.