Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1737
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 357
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1737
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 357
Składniki
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nakładać na nie przygotowany farsz, potem lepić narożniki i gotowe.
Farsz: podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę. Na odrobinie masła odparować mrożony szpinak, posolić i odstawić do ostygnięcia.Do ostygniętego szpinaku dodać ricottę, starty parmezan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz oraz podsmażoną wcześniej cebulkę, na koniec wyciskamy czosnek. Wszystko dobrze wymieszać.
Ciasteczka pieczemy ok.15 minut.