Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nakładać na nie przygotowany farsz, potem lepić narożniki i gotowe.
Farsz: podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę. Na odrobinie masła odparować mrożony szpinak, posolić i odstawić do ostygnięcia.Do ostygniętego szpinaku dodać ricottę, starty parmezan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz oraz podsmażoną wcześniej cebulkę, na koniec wyciskamy czosnek. Wszystko dobrze wymieszać.
Ciasteczka pieczemy ok.15 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

taura 10 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie smaki!0 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 09 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha ! lubię szpinak ze wszystkim.0 Kto głosował? | Odpowiedz