Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ze szpinaku zachwyca wyglądem i smakiem, a przy tym jest naprawdę niezwykle prosta w wykonaniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Na patelni dusimy na maśle szpinak. Gdy woda już prawie odparuje wciskamy do niego czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i smażymy jeszcze kilka minut, aż woda całkowicie odparuje. Następnie odstawiamy go do wystygnięcia. Gdy jest chłodny dodajemy żółtka, a białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy ją do miski ze szpinakiem i delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę (o wymiarach około 20x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 min. w 200st. Ser mieszamy z jogurtem i koperkiem, doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy plastry szynki tak, aby pokryły całość. Placek zwijamy jak roladę, a następnie owijamy ściśle w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.