Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciągu 30 minut można przyrządzić niesamowitą ucztę nie tylko dla podniebienia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy. Pomidorki myjemy, kroimy. Oliwki osączamy, kroimy. Szalotki obieramy, kroimy. Pieprz osączamy. Śliwki myjemy, kroimy w kostkę. Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód). W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Bagietki dowolnie kroimy i zapiekamy kwadrans. Jednocześnie bekon smażymy na suchej patelni. Bagietki nacieramy ząbkiem czosnku, polewamy wytopionym tłuszczem z bekonu. Podajemy razem.