Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka tarta z ciasta francuskiego z ulubionymi warzywami. Pięknie wyglada na stole. Lekka, smaczna i łatwa do zrobienia
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1535
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 768
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1535
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 768
Składniki
Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkować, żeby po rozwinięciu z rulona nie było pęknięć. Wałek i ciasto można lekko podsypać pszenną mąką. Brzeżki ciasta odciąć i położyć na tartę, tak żeby powstał rancik. Na środek położyć kawalek papieru do pieczenia i obciążyć ciasto suchym grochem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Następnie zdjąć obciążenie i wstawić tartę do piekarnika i podpiec na złoto, około 5 minut.
Upieczoną na złoto tartę wyjąć z piekarnika i ochłodzić. W tym czasie przygotować warzywa. Zielone szparagi lekko zblanszować. Resztę warzyw pokroić. Tartę posmarować dowolnym serkiem, gestą śmietaną lub creme fraiche. Obłożyć warzywami i natychmiast podawać.