Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka tarta z ciasta francuskiego z ulubionymi warzywami. Pięknie wyglada na stole. Lekka, smaczna i łatwa do zrobienia
Lekko, zdrowo i smacznie. Miękkie, delikatne mięsko w pomidorowym sosie z war...
Odsłon: 578
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4609
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2982
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4609
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2982
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
Składniki
Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkować, żeby po rozwinięciu z rulona nie było pęknięć. Wałek i ciasto można lekko podsypać pszenną mąką. Brzeżki ciasta odciąć i położyć na tartę, tak żeby powstał rancik. Na środek położyć kawalek papieru do pieczenia i obciążyć ciasto suchym grochem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Następnie zdjąć obciążenie i wstawić tartę do piekarnika i podpiec na złoto, około 5 minut.
Upieczoną na złoto tartę wyjąć z piekarnika i ochłodzić. W tym czasie przygotować warzywa. Zielone szparagi lekko zblanszować. Resztę warzyw pokroić. Tartę posmarować dowolnym serkiem, gestą śmietaną lub creme fraiche. Obłożyć warzywami i natychmiast podawać.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2101
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 392