Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka tarta z ciasta francuskiego z ulubionymi warzywami. Pięknie wyglada na stole. Lekka, smaczna i łatwa do zrobienia
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 2860
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 74
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 172
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 107
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 2860
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 74
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 172
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 107
Składniki
Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkować, żeby po rozwinięciu z rulona nie było pęknięć. Wałek i ciasto można lekko podsypać pszenną mąką. Brzeżki ciasta odciąć i położyć na tartę, tak żeby powstał rancik. Na środek położyć kawalek papieru do pieczenia i obciążyć ciasto suchym grochem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Następnie zdjąć obciążenie i wstawić tartę do piekarnika i podpiec na złoto, około 5 minut.
Upieczoną na złoto tartę wyjąć z piekarnika i ochłodzić. W tym czasie przygotować warzywa. Zielone szparagi lekko zblanszować. Resztę warzyw pokroić. Tartę posmarować dowolnym serkiem, gestą śmietaną lub creme fraiche. Obłożyć warzywami i natychmiast podawać.