Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigosik z młodej kapusty z pieczarkami i kiełbasą duszony na szybko jako doskonały dodatek do obiadu lub samodzielne danie na kolację. Sezon na młodą kapustę już pomału się zaczyna warto więc zrobić proste danie, które zachwyci delikatnym smakiem i wiosenną świeżością.
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1156
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1156
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Składniki
Na głębokiej patelni wysmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę (jeśli boczek jest chudy dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego). Następnie dorzucamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Pieczarki kroimy na pół. Dorzucamy na patelnię, lekko solimy i dusimy całość około 10 minut.
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy lubczyk (u nas mrożony) albo maggi i podlewamy całość wodą. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy bigosik do miękkiej kapusty, nie więcej jak kolejne 10 minut.
Na koniec doprawiamy danie pieprzem, cukrem i solą, zakwaszamy sokiem z cytryny.
Szybki bigosik z młodej kapusty gotowy!