Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nazwa jest zamierzona.to jest wersja ekspresowa jak mam więcej czasu to robię ze świeżych owoców
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Do garnka przełorzyć dżem jaki kto ma pod ręką(można pomieszać smaki)pogrzać z przyprawami,dodać pokrojoną w nie za drobną kostkę cebulę i paprykę(do janych dzemów dodaje zieloną albo czerwoną a do ciemnych żółta)i utarty czosnek.Podlać sokiem i dosypać cukier(wg potrzeby)Dusić całość do zmiękczenia warzyw.Przełożyć jeszcze gorący chutney do sloika i ostudzony odstawić do lodówki na noc.
Ilości przypraw zależą od własnego smaku.To już każdy sam musi "wysmakować".