Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię świeże, domowe bułki, lecz zawsze niecierpliwię się kiedy trzeba czekać aż ciasto drożdżowe wyrośnie:). Alternatywą mogą być takie oto bułeczki z proszkiem do pieczenia w składnie. Są cięższe niż tradycyjne, drożdżowe pieczywo, lecz naprawdę przepyszne.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21217
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 130
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 275
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21217
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 130
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 275
Składniki
Cebulę, paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Studzimy.
W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. W drugiej: olej, maślankę, jajko, kiełbasę, kukurydzę, cebulę, paprykę i koperek. Składniki mokre wlewamy do składników suchych, krótko mieszamy do połączenia składników.
Z ciasta formujemy nieduże bułki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 220 stopniach.