Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie równe części. Na połówce każdej części ciasta rozsmarowujemy nutellę i układamy owoce.
Następnie przykrywamy drugą połówką i dokładnie sklejamy brzegi (można dodatkowo posmarować brzegi jakiem, wtedy będzie pewność, że dobrze się skleją podczas pieczenia)
Gotowego "gofra" układamy na gofrownicy wysmarowanej olejem i pieczemy aż ciasto się ładnie zarumieni. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Gofry można też zrobić w wersji nie na słodko. Ja zamiast nutelli i owoców jako nadzienia używam wtedy sera i szynki. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)