Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 968
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13575
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 968
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13575
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie równe części. Na połówce każdej części ciasta rozsmarowujemy nutellę i układamy owoce.
Następnie przykrywamy drugą połówką i dokładnie sklejamy brzegi (można dodatkowo posmarować brzegi jakiem, wtedy będzie pewność, że dobrze się skleją podczas pieczenia)
Gotowego "gofra" układamy na gofrownicy wysmarowanej olejem i pieczemy aż ciasto się ładnie zarumieni. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Gofry można też zrobić w wersji nie na słodko. Ja zamiast nutelli i owoców jako nadzienia używam wtedy sera i szynki. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)