Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie równe części. Na połówce każdej części ciasta rozsmarowujemy nutellę i układamy owoce.
Następnie przykrywamy drugą połówką i dokładnie sklejamy brzegi (można dodatkowo posmarować brzegi jakiem, wtedy będzie pewność, że dobrze się skleją podczas pieczenia)
Gotowego "gofra" układamy na gofrownicy wysmarowanej olejem i pieczemy aż ciasto się ładnie zarumieni. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Gofry można też zrobić w wersji nie na słodko. Ja zamiast nutelli i owoców jako nadzienia używam wtedy sera i szynki. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)