Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na szybkie do przygotowania kieszonki z ciasta francuskiego, kiełbasy Sokołów, cebulki i mozzarelli, które można zabrać ze sobą do pracy. Pyszne i sycące są świetna alternatywą dla tradycyjnych kanapek.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na mniej więcej 8 równych prostokątów. Kiełbasę kroimy na średniej grubości plastry. Podobnie kroimy mozarellę a cebulę na grubsze pióra. Na każdym z prostokątów ciasta francuskiego układamy naprzemiennie plaster kiełbasy, mozarelli oraz cebulę. Rogi ciasta francuskiego zgniatamy razem formując łódkę/kieszonkę. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku około 12-15 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu posypujemy koperkiem i pakujemy do śniadaniówek.