Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na przystawkę na każdą imprezę czy Wielkanoc
mały rondelek, nóż, wykałaczki,
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4958
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 112
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1057
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4958
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 112
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1057
Składniki
Ugotować jajka na twardo, obrać i podzielić każde na 4 części. Zagotować 1 l bulionu od rosołu lub 1 l. wody do wrzącej wody dodajemy 2 kostki warzywne lub drobiowe, mieszamy i odstawiamy z ognia. Do płynu dodajemy paczkę żelatyny delikatnie wsypując i mieszając jednocześnie. Paprykę czerwoną lub żółtą kroimy w paseczki. Na każdy plaster szynki kładziemy ćwiartkę jajka, trochę tartego chrzanu i pasek słodkiej papryki. Zawijamy Spinamy wykałaczką i układamy na wysokim półmisku. Czynność powtarzamy z każdym plastrem szynki. DO poukładanych roladek z szynki można dodać groszek konserwowy. Wszystko zalać przygotowanym wywarem. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu galarety wyjmujemy wykałaczki. Przechowujemy w lodówce Tak przygotowane roladki z szynki świetnie smakują z sokiem z cytryny. Podajemy z pieczywem.