Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na przystawkę na każdą imprezę czy Wielkanoc
mały rondelek, nóż, wykałaczki,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34906
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16792
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34906
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16792
Składniki
Ugotować jajka na twardo, obrać i podzielić każde na 4 części. Zagotować 1 l bulionu od rosołu lub 1 l. wody do wrzącej wody dodajemy 2 kostki warzywne lub drobiowe, mieszamy i odstawiamy z ognia. Do płynu dodajemy paczkę żelatyny delikatnie wsypując i mieszając jednocześnie. Paprykę czerwoną lub żółtą kroimy w paseczki. Na każdy plaster szynki kładziemy ćwiartkę jajka, trochę tartego chrzanu i pasek słodkiej papryki. Zawijamy Spinamy wykałaczką i układamy na wysokim półmisku. Czynność powtarzamy z każdym plastrem szynki. DO poukładanych roladek z szynki można dodać groszek konserwowy. Wszystko zalać przygotowanym wywarem. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu galarety wyjmujemy wykałaczki. Przechowujemy w lodówce Tak przygotowane roladki z szynki świetnie smakują z sokiem z cytryny. Podajemy z pieczywem.