Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, domowa, aromatyczna. Najlepsza jako przystawka. Nigdy wcześniej nie robiłam marynaty jogurtowej, ale teraz na pewno się to zmieni, gdyż sezon grillowy już się rozpoczął i tę marynatę można spokojnie wykorzystać do marynowania mięsa na grill :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 386
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2248
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1000
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 386
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2248
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1000
Składniki
Szynkę myję, osuszam na ręczniku papierowym i ostrym nożem wycinam białe włókna. Jogurt, kminek, curry i sok z cytryny mieszam, doprawiam solą i pieprzem i dodaje rozgniecione ząbki czosnku. Mięso przekładam do rękawa do pieczenia, zalewam marynatą, dokładnie zawiązuje i wkładam do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu obracając mięso na druga stronę. Piekarnik nagrzewam do 180°C- 200°C i piekę mięso przez godzinę, trzymając się zasady 1 kg mięsa=1 godzina pieczenia :)