Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezy, delikatny serek z papryką otulony szynką.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13710
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13710
Składniki
1. Serek przekładamy do naczynia.
2. Ogórki drobno kroimy, przekładamy do naczynia.
3. Paprykę również drobno kroimy
4. Następnie tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami.
5. Dodajemy majonez.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody.
8. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy, chowamy do lodówki na 10 minut.
9. Rozkładamy folię aluminiową. 10. Układamy na niej szynkę tak żeby nachodziła na siebie.
11. Wykładamy na środek farsz.
12. Zawijamy w roladę.
12. Zawijamy w roladę. 13. Zawijamy folię.
14. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 15. Po tym czasie odwijamy z foli i kroimy w plastry. 16. Przekąska gotowa. 17. Smacznego.