Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z warzywami, ziołami i kus kusem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4956
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4956
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Składniki
Kus kus wsypać do miski, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5-6 minut. Po tym czasie przestudzić, żeby nie dodawać warzyw do gorącej kaszy.
W tym czasie sparzyć pomidora, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić drobno, ogórek obrać i pokroić w kostkę.
Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z oliwą, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Kaszę wymieszać z warzywami, pietruszką, miętą i sosem. Odstawić do przegryzienia składników. Podawać np. z grzankami.