Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tacosy z pikantnym mięsem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7672
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2838
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7672
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2838
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę i dodajemy wodę, oliwę i sól. Powoli wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej masy. Jeżeli ciasto za bardzo się klei do miski dodać trochę mąki. Po wyrobieniu odstawić na 10 minut. Następnie formujemy kulki z ciasta, układając na oprószonej mąką desce. Placki wałkować przez folię spożywczą, gdyż bardzo przylegają. Można również przez folie ciasto rozgnieść ręką. Na rozgrzana patelnię kładziemy placki i pieczemy z dwóch stron, aż się zarumienią( pieczemy ok. minuty z każdej strony).
Farsz to prosta sprawa, możesz go stworzyć z dowolnych składników dostępnych w lodówce. Mój zawsze wychodzi inaczej, ten przygotowałam w prostej zdrowej wersji. Czosnek i cebulę podsmażyć na oliwie. Następnie dodać mięso i delikatnie doprawić przyprawami. Gdy mięso będzie już usmażone dodać pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem. Do uduszonego mięsa dodajemy czerwoną fasole i doprawiamy do smaku. Małe tortille są nieco bez smaku, dlatego mięso przygotowałam na ostro. Na tortille nakładamy farsz i składamy na pół. Podajemy na ciepło.