Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tacosy z pikantnym mięsem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę i dodajemy wodę, oliwę i sól. Powoli wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej masy. Jeżeli ciasto za bardzo się klei do miski dodać trochę mąki. Po wyrobieniu odstawić na 10 minut. Następnie formujemy kulki z ciasta, układając na oprószonej mąką desce. Placki wałkować przez folię spożywczą, gdyż bardzo przylegają. Można również przez folie ciasto rozgnieść ręką. Na rozgrzana patelnię kładziemy placki i pieczemy z dwóch stron, aż się zarumienią( pieczemy ok. minuty z każdej strony).
Farsz to prosta sprawa, możesz go stworzyć z dowolnych składników dostępnych w lodówce. Mój zawsze wychodzi inaczej, ten przygotowałam w prostej zdrowej wersji. Czosnek i cebulę podsmażyć na oliwie. Następnie dodać mięso i delikatnie doprawić przyprawami. Gdy mięso będzie już usmażone dodać pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem. Do uduszonego mięsa dodajemy czerwoną fasole i doprawiamy do smaku. Małe tortille są nieco bez smaku, dlatego mięso przygotowałam na ostro. Na tortille nakładamy farsz i składamy na pół. Podajemy na ciepło.