Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybką przekąskę, którą możesz zaserwować podczas imprezy? Świetnie sprawdzi się talerz śródziemnomorski à la caprese. To połączenie pysznego sera mozzarella, dojrzałych pomidorów, włoskich orzechów oraz oliwy z oliwek. Świeżości dodadzą sok z cytryny oraz świeża bazylia, natomiast czerwona cebula zapewni odrobinę pikanterii. Przepis pochodzi z 515. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1743
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1743
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Awokado naciąć wzdłuż, następnie usunąć pestkę. Łyżką wyjąc miąższ i pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny.
Obok dać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na pomidory poszarpać mozzarellę. Dorzucić oliwki i winogrona. Ułożyć ser z niebieską pleśnią i piórka czerwonej cebuli.
Dorzucić kilka uprażonych orzechów włoskich. Skropić oliwą. Udekorować listkami bazylii.