Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybką przekąskę, którą możesz zaserwować podczas imprezy? Świetnie sprawdzi się talerz śródziemnomorski à la caprese. To połączenie pysznego sera mozzarella, dojrzałych pomidorów, włoskich orzechów oraz oliwy z oliwek. Świeżości dodadzą sok z cytryny oraz świeża bazylia, natomiast czerwona cebula zapewni odrobinę pikanterii. Przepis pochodzi z 515. odcinka programu "Ewa gotuje".
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3057
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37042
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1297
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3057
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37042
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1297
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Składniki
Awokado naciąć wzdłuż, następnie usunąć pestkę. Łyżką wyjąc miąższ i pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny.
Obok dać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na pomidory poszarpać mozzarellę. Dorzucić oliwki i winogrona. Ułożyć ser z niebieską pleśnią i piórka czerwonej cebuli.
Dorzucić kilka uprażonych orzechów włoskich. Skropić oliwą. Udekorować listkami bazylii.