Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie raz przekonaliśmy się o tym, że warto zawsze pod ręką mieć ciasto francuskie. Wychodzą z tego pyszności w oka mgnieniu.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2524
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2524
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Składniki
Ciasto wykładamy do formy na tartę. Olej, koncentrat pomidorowy, zioła mieszamy i rozsmarowujemy na tarcie. Ziemniaki obieramy, kroimy na cienkie plasterki, układamy na sosie. Na ziemniaki układamy ćwiartki pomidorków, a na nich plastry kindziuka. Posypujemy startym serem. Brzegi tarty zawijamy do środka. Całość pieczemy 25 min w temperaturze 185°C.