Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie jest to przepis na tartę alazacką, ale ja zmieniłem troszkę składniki. Boczek zastąpiłem szynką i dodałem kapary jabłkowe.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 15
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 105
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 15
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 105
Składniki
Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.