Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To naprawdę smaczna, nietypowa i oryginalna tarta:). Gruszka, miód i camembert tworzą zgrany team. Całość jest słodka a charakteru dodaje camembert. Mniam!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Składniki
Masło kroimy na kawałki, łączymy z mąką, jajkiem i solą. Wyrabiamy rękoma do powstania zbitego, gładkiego ciasta. Po tym czasie wałkujemy, wykładamy do formy (np. tortownica lub naczynie do tarty), nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Gruszki cienko kroimy, smażymy do zarumienienia na rozgrzanym maśle. Ser camembert kroimy w kostkę. Gruszki i ser układamy na tartę, pieczemy przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch kładziemy rukolę, polewamy miodem.