Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta z gruszką, camembertem i miodem

Tarta z gruszką, camembertem i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 469 Ocena: 10368

Dodano:

Odsłon: 517

To naprawdę smaczna, nietypowa i oryginalna tarta:). Gruszka, miód i camembert tworzą zgrany team. Całość jest słodka a charakteru dodaje camembert. Mniam!

Składniki

  • Ciasto na tartę:
  • 100g zimnego masła
  • 200g mąki pszennej
  • 1 jajko L
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ...
  • Dodatki:
  • 50g masła
  • 2 gruszki
  • 1 ser camembert
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • rukola
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tarta z gruszką, camembertem i miodem

Przygotowanie

  1. Masło kroimy na kawałki, łączymy z mąką, jajkiem i solą. Wyrabiamy rękoma do powstania zbitego, gładkiego ciasta. Po tym czasie wałkujemy, wykładamy do formy (np. tortownica lub naczynie do tarty), nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.

  2. Gruszki cienko kroimy, smażymy do zarumienienia na rozgrzanym maśle. Ser camembert kroimy w kostkę. Gruszki i ser układamy na tartę, pieczemy przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch kładziemy rukolę, polewamy miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń