Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z jabłkami i konfiturą z płatków róży, posypana waniliową kruszonką jest po prostu pyszna.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6290
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6290
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Składniki
Kruszonka: Do mąki dodać masło, cukier, cukier z wanilią i żółtko. Rozcierać palcami lub siekać do powstania okruchów ciasta.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, włożyć do formy na tartę, docisnąć dno i boki, usunąć nadmiar ciasta.
Dno tarty nakłuć widelcem, posmarować konfiturą z płatków róży.
Ułożyć obrane i pokrojone jabłka.
Posypać posiekanymi orzechami i kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.