Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z jabłkami i konfiturą z płatków róży, posypana waniliową kruszonką jest po prostu pyszna.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Kruszonka: Do mąki dodać masło, cukier, cukier z wanilią i żółtko. Rozcierać palcami lub siekać do powstania okruchów ciasta.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, włożyć do formy na tartę, docisnąć dno i boki, usunąć nadmiar ciasta.
Dno tarty nakłuć widelcem, posmarować konfiturą z płatków róży.
Ułożyć obrane i pokrojone jabłka.
Posypać posiekanymi orzechami i kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.