Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z jabłkami i konfiturą z płatków róży, posypana waniliową kruszonką jest po prostu pyszna.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2029
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101768
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6203
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2029
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101768
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6203
Składniki
Kruszonka: Do mąki dodać masło, cukier, cukier z wanilią i żółtko. Rozcierać palcami lub siekać do powstania okruchów ciasta.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, włożyć do formy na tartę, docisnąć dno i boki, usunąć nadmiar ciasta.
Dno tarty nakłuć widelcem, posmarować konfiturą z płatków róży.
Ułożyć obrane i pokrojone jabłka.
Posypać posiekanymi orzechami i kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.