Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z jabłkami i konfiturą z płatków róży, posypana waniliową kruszonką jest po prostu pyszna.
Kruszonka:
Do mąki dodać masło, cukier, cukier z wanilią i żółtko. Rozcierać palcami lub siekać do powstania okruchów ciasta.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, włożyć do formy na tartę, docisnąć dno i boki, usunąć nadmiar ciasta.
Dno tarty nakłuć widelcem, posmarować konfiturą z płatków róży.
Ułożyć obrane i pokrojone jabłka.
Posypać posiekanymi orzechami i kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 36
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 65
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1580
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 174
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 303
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 36
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 65
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1580
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 174
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 303
Składniki
Kruszonka: Do mąki dodać masło, cukier, cukier z wanilią i żółtko. Rozcierać palcami lub siekać do powstania okruchów ciasta.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, włożyć do formy na tartę, docisnąć dno i boki, usunąć nadmiar ciasta.
Dno tarty nakłuć widelcem, posmarować konfiturą z płatków róży.
Ułożyć obrane i pokrojone jabłka.
Posypać posiekanymi orzechami i kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Przekąski
Placuszki kukurydziane
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 226
Pasztet z warzyw z rosołu
Po każdym rosole zawsze zostaje nadmiar składników, które raczej w zupie nie...
Odsłon: 182