Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania przekąski można wykorzystać rybę, która została po świętach. Przepis na tartaletki z wędzonym karpiem pochodzi z 531. odcinka programu Ewa Gotuje.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 360
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 49
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 212
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 360
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 49
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 212
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i wykleić nimi metalową foremkę na muffinki, ale odwróconą do góry dnem (w ten sposób, żeby ciasto nie stykało się ze sobą). Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno posiekać. Wrzucić do miski. Dodać niewielkie kawałki karpia – starannie obrane z ości. Dorzucić posiekany koperek i skórkę otartą z cytryny. Dodać serek połączony z odciśniętym chrzanem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać.
Farsz nałożyć do koszyczków z ciasta francuskiego. Udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych, pokrojonymi oliwkami oraz kaparami.