Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania przekąski można wykorzystać rybę, która została po świętach. Przepis na tartaletki z wędzonym karpiem pochodzi z 531. odcinka programu Ewa Gotuje.
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 313
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94523
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 313
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94523
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i wykleić nimi metalową foremkę na muffinki, ale odwróconą do góry dnem (w ten sposób, żeby ciasto nie stykało się ze sobą). Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno posiekać. Wrzucić do miski. Dodać niewielkie kawałki karpia – starannie obrane z ości. Dorzucić posiekany koperek i skórkę otartą z cytryny. Dodać serek połączony z odciśniętym chrzanem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać.
Farsz nałożyć do koszyczków z ciasta francuskiego. Udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych, pokrojonymi oliwkami oraz kaparami.