Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania przekąski można wykorzystać rybę, która została po świętach. Przepis na tartaletki z wędzonym karpiem pochodzi z 531. odcinka programu Ewa Gotuje.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1239
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4335
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1239
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4335
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i wykleić nimi metalową foremkę na muffinki, ale odwróconą do góry dnem (w ten sposób, żeby ciasto nie stykało się ze sobą). Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno posiekać. Wrzucić do miski. Dodać niewielkie kawałki karpia – starannie obrane z ości. Dorzucić posiekany koperek i skórkę otartą z cytryny. Dodać serek połączony z odciśniętym chrzanem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać.
Farsz nałożyć do koszyczków z ciasta francuskiego. Udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych, pokrojonymi oliwkami oraz kaparami.