Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar po mojemu

Tatar po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1874

Dodano:

Odsłon: 9778

Dla koneserów ;)

Składniki

  • polędwica wołowa, 20 dkg
  • żółtko
  • mała cebulka
  • Ogórek kiszony, 1
  • kilka marynowanych grzybków
  • maggi, kilka kropel
  • oliwa z oliwek, kilka kropel
  • sól, pieprz, papryka ostra
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tatar po mojemu

Przygotowanie

  1. Polędwice zmielić trzykrotnie. (Niektórzy "zrzynają mięso bardzo ostrym nożem, mnie jednak bardziej pasuje mielone)

  2. Zmielone mięso doprawić solą, pieprzem (sporo),papryką, maggi i oliwą.

  3. W mięsie zrobić wgłebienie, umieścić świeże żółtko.

  4. Do okoła mięsa wyłożyć posiekane drobno:cebulkę, ogórka i grzybki.

  5. Osobiście najlepiej mi smakuje z chlebkiem posmarowanym czosnkowym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 14 stycznia 2011 kocham tatara,bez wzgledu co sie w nim czai,nie tkne hamburgera ani chicken nuggets z Mc Donald'sa...ale wlasnorecznie zmielonego tatara..a i owszem.pozdrawiam wszystkich miesozercow ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 16 stycznia 2010 nie mówie że nie jadłam jeszcze tatara ,owszem jadłam i niestety bardzo mi smakował ale znam kogoś kto zawodowo bada mięso i skutecznie mi obrzydził,suszi też już nie zjem :( steki też dosmażam ....ale nkogo nie zniechęcam jak lubi niech je (panie w ciąży jedynie nie powinny kategorycznie).

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miciunia 15 stycznia 2010 Dobry tatar to jest to :) Nie jadam czesto ale lubie, narobilas mi smaka. Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 15 stycznia 2010 Ja też do Sylwestra tak mówiłam. Ale naprawde warto chociaż spróbować. Naprawde zaskakujący smak ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń