Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu tatar śledziowy . Wystarczy że wcześniej wymoczymy sobie śledzie( jeżeli są zbyt słone). Mój tatar jest z dodatkiem grzybków marynowanych oraz kiszonych ogórków. Lubię połączenie śledzi z różnymi dodatkami i tak powstał ten tatar.
nóż, miska, talerz,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18320
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 262
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 336
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18320
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 262
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 336
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ( czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie),moje śledzie moczyłam tylko 30 minut. Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę ogórek kiszony, posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.
Składniki włożyć do salaterki i wymieszać.
Tatar gotowy do podania.