Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu tatar śledziowy . Wystarczy że wcześniej wymoczymy sobie śledzie( jeżeli są zbyt słone). Mój tatar jest z dodatkiem grzybków marynowanych oraz kiszonych ogórków. Lubię połączenie śledzi z różnymi dodatkami i tak powstał ten tatar.
nóż, miska, talerz,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 631
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 631
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ( czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie),moje śledzie moczyłam tylko 30 minut. Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę ogórek kiszony, posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.
Składniki włożyć do salaterki i wymieszać.
Tatar gotowy do podania.