Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Zmielone mięso wołowe z żółtkiem, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym. Tatara najlepiej podawać z chlebem, zachęcam do wypróbowania!
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1208
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 543
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 375
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1208
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 543
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 375
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Składniki
Mięso wołowe posiekać lub zmielić. Mięso wołowe jak i jajka powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła. Jajka wyparzyć. Ogórki kiszone, grzybki i cebulę pokroić drobno. Przed podaniem mięso wymieszać dokładnie z olejem, przyprawą Maggi, solą i pieprzem. Uformować tatara tak jak na zdjęciu. Obok ułożyć ogórka, cebulę i grzybki. Pod koniec zrobić małe wgłębienie i wbić żółtko. Gotowe, podawać z chlebem. Smacznego!