Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na tatara z polędwicy wołowej. Robi sie szybko smakuje pysznie i jest ozdobą stołu . Na samym środeczku wbite żółtko które jest ozdobą tatara, należy sobie samemu wymieszać z tatarem.
maszynka do mięsa, miska, nóż, widelec,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Składniki
Mięso oczyścić z błonek umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym zmielić w maszynce do mięsa. Następnie doprawić pieprzem , solą oraz przyprawą w płynie. Do smaku dodać musztardę i wszystko dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na dwie porcje , każdą ułożyć na talerzyku w środku zrobić wgłębienie gdzie wbić żółtko. Korniszony i cebulę pokroić w drobną kostkę ułożyć na talerzyku dookoła tatara. Porada; Polecam żółtko delikatnie oprószyć mielonym pieprzem i solą , czego ja nie zrobiłam. Smacznego.